top of page

Musikprogram för barn

Hej Sikelej!

- med Susanne Lind

Lisa har brevvänner från hela världen. Men hennes farfar vill helst vara hemma och städa, men inte ens han kan motstå lekarna från Latinamerika, Taiwan, Nigeria, Turkiet, och Danmark…

Susanne Lind och Marco Rios presenterar här en sångleksföreställning med mycket musik, lek, dans och sång. Låtarna hämtas ur boken ”Sikelej, sa kamelen” med internationella sånglekar från när och fjärran. Det är RFoD:s som har tagit fram den.
Vi sjunger de flesta sångerna på svenska.

Susanne Lind, fiol och sång, och
Marco Rios, sång, gitarr och slagverk.

Ålder: från 5 år

Programtid: 45 minuter

Kom, kom igen!

- med Susanne Lind

I denna härliga familjeföreställning bjuder Susanne och Marco på sång, rytmer, danser, rörelser och ramsor för både stora och små barn. Vi lovar att det kommer bli svårt att sitta stilla!

Vad sägs om att prova hur försiktig man måste vara om man vill skoja med vargen i skogen, hur man hälsar på olika språk eller undersöka i vilken takt skomakaren arbetar bäst. Kom, kom igen!

Susanne Lind, fiol och sång, är prisbelönt musikhandledare och folkmusiker som med glimten i ögat och fötterna i folkmusikmyllan. Hon turnerar i hela Sverige med sina föreställningar och har vid flera tillfällen uppträtt på Familjelördag.

Ålder: från 2 år

Programtid: 30 minuter

Hej Amigo!

- med Natalie Knutzen

Barnen deltar aktivt i både sång och dans, bland annat i hip-hop, reggae och sambatakter på svenska. När musiken, rytmerna, rörelserna och texterna bjuder in till att medverka blir det enklare att lära sig att sjunga, dansa, räkna och hälsa på olika språk.

Veckodagarna fylls med aktiviteter och de svänger sig fram, den ena efter andra medan barnen i sin fantasi hjälper till att tvätta kläder, diska, fiska, måla och städa.

Att räkna på olika språk kan vara nog spännande i sig, men att räkna varannan gång, hoppa på ett ben, springa fort, stampa fötterna och efteråt räkna baklänges under calypso, reggae eller samba takter blir det en helt annan grej.

Vad sägs om en koreograferad hiphop där alla får vara med och lära sig rappa?

Kolla in Hej amigo! på Bolibomba 1993!

Ålder: 3-7 år

Programtid: 35 minuter

  • YouTube

Tittut amigo!

- med  Kerstin Wikström

Redan i småbarns-åldern lär sig barn genom att titta, härma och prova själva.

De inspireras av händelser omkring dem som ljud, bilder, rörelser och olika typer av uttryck.

Det är så de upptäcker världen och utvecklas.

Musik har ingått i alla kulturer så länge människan funnits. En viktig del tycker vi förstås som hoppas kunna inspirera att delta i den gemenskap som musiken kan skapa.

Samspel, ordlek och svängande rytmik. Glädje och gemenskap. Tjo å hopp!

Ålder: från 2 år

Programtid: 35 minuter

sambalele.jpg

Sambalelê

- med Ruth Safira

Sambalelê är en flicka från Brasilien som älskar att sjunga och dansa samba från hennes hemland, cumbia från Colombia, huayno från Peru och andra latinamerikanska rytmer. Hon visar hur en dansar och bjuder in alla att vara med i både rörelserna, sångerna, prova på olika rytminstrument och till och med att improvisera ett litet instrumentalsolo. Hur kul låter inte det?

 

Som avslutning kommer en ”Håll avstånd Sambakarneval". Dansa och kom loss!        

Sångerna är på svenska med några inslag av portugisiska och spanska.

Ruth Safira, har körat och dansat först och främst inom brasiliansk musik. Tillsammans med Marco turnerar de över hela Sverige.

Ålder: 4-7 år

Programtid: 35 minuter

  • YouTube

Marco Rios barnvisor

Marco bjuder på ett barnprogram där alla kan medverka aktiva i sånger, danser, rörelser, prova spela på olika rytminstrument, räkna och hälsa på olika språ.

Alla sånger är på svenska med några inslag av spanska, portugisiska och andra språk under svängiga rytmer som samba, cha-cha, vals och reggae

Kom som du är!

photo_2022-07-31 16.13.33.jpeg

Övriga musikprogram

Fröken fräken möter La paloma

- med Susanne Lind

Musik ska byggas utav glädje är budskapet när Susanne och Marco bjuder på denna  musikaliska bron som förbröder latinamerikanska och svenska musiken.

Här du får chansen att uppleva gamla och nya latinamerikanska och svenska sånger, schlagers och folklåtar, som den söta värmländska ”Fröken Fräken” som viskar den cubanska ”Du är den finaste jag vet” och den mexikanska ”Bésame mucho” till den romantiska mexikanska ”La Paloma”, rör sig skaraborgska låtar som ”Hôll i vägga”, den argentinska tangon ”El Choclo”, Björn Afzelius sånger på spanska och svenska, latinska rytmer och mycket mer.

Välkomna alla!

susanne_lind_och_marco_rios_org2_edited.

Värmlatino

En unik blandning av latinameri-värmländska temperament, det tropiska och det nordiska, som möts i en kärleksfull och musikalisk omfamning. 

 

I det här programmet finns chansen att njuta såväl av latinamerikanska och svenska evergreens, Marcos egna sånger, tolkningar av Björn Afzelius och andra svenska artister på spanska, influerade av latinamerikanska rytmer.

DSC_8436_edited.jpg
bottom of page